Ondanks de wil om nog hockeytrainingen aan te bieden en onze grote inzet om een veiligheidsplan op te stellen en door te sturen naar de gemeente Merchtem, is deze laatste ons niet gunstig gestemd. Het college van burgemeester en schepenen heeft besloten om de komende periode ons GEEN toestemming te geven om activiteiten te organiseren op het sportcomplex.

 

Reden hiervoor is dat de gemeente Merchtem het sportcomplex hoogstwaarschijnlijk op korte termijn zal openstellen voor iedereen die wil sporten/recreëren. Minister Somers heeft dinsdag 19 mei 2020 aangekondigd en gevraagd dat lokale besturen recreatieruimte kunnen aanbieden aan iedereen die daar nood aan heeft. Één site daarvoor openstellen en toezicht voorzien is uiteraard makkelijker te organiseren dan verschillende speelpleintjes vrij te geven. Dit kan echter moeilijk samengaan met onze hockeytrainingen. 
 
We zullen jullie geduld dus nog even op de proef moeten stellen maar hopen jullie allen bij aanvang van het nieuwe seizoen terug te mogen ontvangen. Toch hopen wij er nog steeds op dat het vroeger zal lukken, nl. tijdens onze zomerstages. Tot op heden hebben we hierover ook nog geen definitief antwoord en zal het hoogstwaarschijnlijk ook van de gemeente Merchtem afhangen of we deze al dan niet mogen organiseren.
 
HC Blue Sox kernteam.