WAT IS TRIMHOCKEY?

Trimhockey is recreatief gemengd dames & heren hockey zonder prestatiedruk of weekendverplichtingen. Men kan trimhockey beschouwen als een aangename buitentraining om de conditie op peil te houden. Bij hockey loopt men in het algemeen tamelijk veel en snel over korte stukken en het omgaan met bal en stick vergt eveneens de nodige inspanning. Daarom is trimhockey toch redelijk intensief, hoewel het er bij de trainingen en wedstrijden niet echt zo hard en fanatiek aan toegaat als bij het hockeyen in een vast elftal. Bij trimhockey is men inspannend bezig en kan men de beslommeringen even lekker vergeten. Trimhockey is zeker ook geschikt voor beginners. Meestal bestaat de groep trimhockeyers grotendeels uit mensen die niet eerder gehockeyd hebben.

WAAROM MEEDOEN MET TRIMHOCKEY

Een goede reden om te gaan trimhockeyen is wanneer de eigen kinderen zijn begonnen met hockey. Op die manier kan je zelf ervaren wat het spel en de sport inhouden, de regels leren, ook zelf deelnemen aan het verenigingsgebeuren, en eventueel als coach van een jeugdteam de nodige inzichten verwerven. Voor velen die vroeger (al dan niet recreatief) hebben gehockeyd kan trimhockey weer een nieuwe start betekenen. Een andere reden om te gaan trim hockeyen is dat men niet vastzit aan de wedstrijden in competitieverband op de zondagen, of omdat men de speelsterkte van de bestaande teams te hoog vindt.

TRIMHOCKEY TRAINING

De trimhockeyers trainen op maandag om 20u30. Iedereen kan vrijblijvend langskomen en meteen meedoen. U kunt geheel vrijblijvend enkele avonden meedoen, voor u de keuze maakt u aan te sluiten bij de onze club. Indien u geen hockeystick (meer) heeft kunt u deze voor een proefperiode lenen van de club. U dient wel zelf voor kunstgras- of sportschoenen en scheenbeschermers te zorgen. Een bitje (tandenbeschermer) is aanbevolen maar niet verplicht.

TRIMHOCKEY WEDSTRIJDEN

Belangrijk om te weten is dat het initiatief voor Trimhockey komt vanuit de clubs die onder elkaar wedstrijden organiseren. Er wordt aldus geen competitie voorzien door de Vlaamse Hockey Liga

De wedstrijden zijn meestal op maandagavond, één keer per maand. Wedstrijden worden gespeeld met 8 tegen 8 (mannen en vrouwen gemengd) op een half veld.