Hockey Club Blue SOX

Merchtem

  May 2021  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Eerst en vooral willen we jullie allen prettige feesten en een gelukkig 2021 wensen! En dat het nieuwe jaar vlug terug een beetje normaal wordt zodat we zonder al te veel maatregelen op en rond het veld mogen staan. 

 

Maar de komende feestdagen zullen we dus nog in onze kleine bubbel moeten vieren. Een ideaal moment om een fotowedstrijd uit te schrijven. Het afgelopen jaar heeft de club samengewerkt met Sportivos. Dit is een preventietraject voor sportclubs waarbij er geprobeerd wordt om problemen door alcohol en drugs te voorkomen en als ze toch gebeuren, te beperken. Zo toont een sportclub dat ze begaan is met de gezondheid en het welzijn van sporters, clubleden, sympathisanten en bezoekers. Samen proberen we dus te zorgen voor een veilige en gezellige clubomgeving. Onze club heeft in dit traject het bronzen label behaald maar hiervoor moeten we nog 1 activiteit afronden. 

Aangezien we de afgelopen tijd niet fysiek met elkaar in contact mochten komen, was het niet zo eenvoudig om deze laatste activiteit te organiseren. Maar hiervoor hebben we nu een oplossing voor gevonden, nl. een fotowedstrijd. De bedoeling is om tijdens de komende feestdagen foto's te posten op onze social media of door te sturen naar communicatie@hcbluesox.be, zodat wij deze kunnen plaatsen. Maar het mogen niet zomaar foto's zijn. De bedoeling is dat er een niet-alcoholische drank bij op staat, en niet alleen van de kinderen maar vooral van een volwassene. 

Alle foto's kunnen tot en met zondag 3 januari 2021 ingestuurd worden en op de eerste training na de vakantie zal de jongste speler die op dat moment aanwezig is, een winnaar trekken die dan een mooie prijs in de wacht zal slepen. 

 

Dus laat jullie inspiratie de vrije loop, drink een alcoholvrije drank en neem een foto. 

Opgelet! Tijdens de Kerstvakantie zijn er geen trainingen. De eerste training na de vakantie is op maandag 4 januari 2021. Alvast prettige feesten.

Vanaf maandag 7 december 2020 wordt het sportcomplex opnieuw opengesteld. Hierdoor kunnen de trainingen heropgestart worden, weliswaar alleen voor de kinderen onder de 12 jaar (geboortejaar 2008 of later). 

 

Om een vlotte overgang te kunnen garanderen, zal de training van groep 1 (U6/7/8 - U11B en U12G) telkens een kwartiertje ingekort worden. Voor groep 2 (U12B) blijft alles ongewijzigd. Dit betekent dat op maandag groep 1 zal trainen van 18.00u-19.00u en groep 2 van 19.15u-20.30u. Op woensdag is dit voor groep 1 van 17.00u-18.00u en voor groep 2 van 18.15u-19.30u.

 

Het betreden en het verlaten van het sportcomplex zal vanaf heden gebeuren via de grote poort aan de kant van de sportkooi (links). Het complex mag dus niet verlaten worden via de centrale gang. Dit om contact met andere sportclubs te vermijden. 

 

Mogen we jullie ook vragen om de reeds gekende maatregelen te blijven opvolgen! Het dragen van een mondmasker vanaf 12 jaar blijft verplicht, evenals het respecteren van de social distancing. De handen moeten onstmet worden bij het betreden van het veld en bij het verlaten ervan. Het gebruik van eigen hockeymateriaal en drinkfles is verplicht!

Er is nog steeds geen publiek toegelaten op het complex. De spelers mogen afgezet worden maar de ouders mogen ook niet op de parking blijven babbelen/kijken. Gelieve jullie hieraan te houden want er werd expliciet aan de politie gevraagd om op regelmatige tijdstippen te komen controleren op de parking van het complex.

Heb je zin om te coachen maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? De VHL is momenteel bezig met het digitaliseren van een deel van de trainersopleidingen. Daarom lanceren ze een eerste ‘sneak peak’ voor de Start 2 Coach-opleiding. Leden, ouders, kinderen kunnen hier op eigen tempo de inhouden bekijken en nadien hun kennis testen mbv. leuke quizzen. Deze zijn volledig gratis en blijven beschikbaar tot 31/12/2020.

Alle info is te vinden op hockey.be

Nadien wil de VHL met een volledige cursus van start gaan.

Dus heb je interesse om te coachen, neem dan deze sneak peak eens door en hopelijk zien we jullie dan terug op de volledige opleiding.

Wegens de laatste beslissing van de Federale Overheid heeft het gemeentebestuur bijkomend beslist om alle gemeentelijke sportaccomodaties te sluiten tot minstens 13 december 2020. Hierdoor zullen onze trainingen niet kunnen heropgestart worden na deze verlengde herfstvakantie. We houden jullie zeker verder op de hoogte. Wij rekenen op het begrip van ieder van jullie. Ook wij hadden het liever anders gezien maar de gezondheid van iedereen blijft in deze moeilijke tijden het allerbelangrijkste. 

 

Maar er is echter wel nog goed nieuws. Marc Lootens gaat onze sportieve cel leiden. Hij zal deze taak overnemen van Bart Reyserhove. Sommige onder jullie zullen Marc al kennen als de plusvader van Quinten Mulder (trainer van de U11B en speler bij de U19B) en als trainer van onze trimploeg en de U19B. Marc speelt sinds zijn 4 jaar hockey. Hij speelde o.a. voor La Gantoise en Indiana in H1. Bij deze clubs trainde en coachte hij jeugd-, dames-, en herenploegen en gaat deze taak nu bij onze club voor zijn rekening nemen.

 

 

Blijf alle opgelegde regels zo goed mogelijk opvolgen, we zijn met ons allen goed bezig maar we hebben nog een lange weg af te leggen. Help samen om de curves te doen dalen zodat we na 13 december 2020 elkaar terug mogen zien op/naast het veld. 

 

HC Blue Sox kernteam.

Trooper

Club Sponsors
Kalender
Sportlocatie

De activiteiten van de club gaan door op de nieuwe sportfaciliteiten "Dooren" te Merchtem.

Deze faciliteiten bieden verschillende terreinen aan, waaronder een groot kunstgrasveld, een kwart kunstgrasveld en twee grote grasvelden waar HC Blue Sox hun activiteiten kunnen uitoefenen. HC Blue Sox deelt deze terreinen met FC Merchtem 2000.

Hiernaast zijn nog andere sporten actief op dit sportcomplex, respectievelijk op hun eigen terreinen.

Contactgegevens:                                                                                                                                                                                                 Volg ons via:

 

Hockeyclub Blue Sox Merchtem

Sportcomplex Dooren
J. Stallaertstraat 10 (achter het kerkhof - t.h.v. Brusselsesteenweg 57-63)
1785 Merchtem

Email: info@hcbluesox.be
IBAN: BE73 1430 9427 0260
Ondernemingsnummer: 0634.940.125

© 2019, website powered by Twizzit.com